KDV Duimelot

  • flexibele opvang
  • vaste pedagogisch medewerkers
  • contact met ouders

Kinderdagverblijf Duimelot is gevestigd aan de Eikenlaan in Veenoord. De ligging is centraal en we hebben de beschikking over een ruime buitenspeelplaats. Op loop- en fietsafstand bevindt zicht de christelijke basisschool De Bron, waar ook de buitenschoolse opvang van Duimelot en de voorschool van Stichting Peuterwerk zijn gevestigd. 

De groepen
Kinderdagpvang Duimelot telt drie groepen, twee verticale groepen van 1 jaar tot 4 jaar en 1 baby en dreumesgroep van 6 weken tot 1,5 jaar. De groepen worden begeleid door vaste pedagogisch medewerkers. Dit geeft de kinderen een vertrouwd gevoel.

Een dag op Duimelot
Tussen 6.30 en 9.00 uur worden de kinderen gebracht en na het uitzwaaien van papa en/of mama gaan de kinderen vrij spelen. Om ongeveer 9.15 uur gaan we met de kinderen fruit of een cracker eten en wat drinken. We zingen liedjes en lezen een boekje. Daarna gaan we of een activiteit doen of gaan de kinderen vrij spelen. We verplichten de kinderen niet, maar we stimuleren ze wel om aan de activiteit mee te doen. Daarna gaan de kinderen lekker buiten spelen. Om 11:30 uur gaan we met de kinderen een broodje eten en drinken we een beker melk. Brood eten we met een vorkje, maar in sommige gevallen worden er ‘picknickbroodjes’ aangeboden. Na het brood eten worden de tanden gepoetst en tussen 12:00 uur en 13:00 uur gaan de ochtendkinderen naar huis en worden de middagkinderen gebracht. Ook gaan er nu een aantal kinderen naar bed en gaat de rest rustig spelen. Rond 15.00 uur zijn alle kinderen wakker en gaan we gezamenlijk een cracker of fruit eten en wat drinken. Na het eten doen we nog een activiteit of gaan we buiten spelen.Tussen 16.15 en 19.00 uur worden de kinderen opgehaald.

Thema's en VVE
Wij werken met het VVE-programma Uk en Puk. Aan de hand van dit programma werken wij met verschillende thema’s. We laten onze thema’s synchroon lopen met de voorschool en basisschool De Bron. De kinderen die vanuit Duimelot ook dagdelen naar de voorschool gaan, gaan dan met hetzelfde thema verder. Bij een nieuw thema worden de ouders altijd geinformeerd.

Samenwerking
Duimelot heeft een samenwerking met basisschool De Bron. Samen met de bassischool vormen wij een IKC, een integraal kindcentrum. Een IKC is een voorziening voor kinderen van tenminste 0 tot 12 jaar waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten. Bij voorkeur komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod.

Interesse?
U bent van harte welkom! Neem contact met ons op voor een rondleiding of meer informatie.

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Kinderdagopvang

maandag t/m vrijdag:
07.00 - 18.00 uur


Verlengde opvang 's ochtends

maandag t/m vrijdag:
06.30 - 07.00 uur


Verlengde opvang 's middags

maandag t/m vrijdag:
18.00 - 19.00 uur