BSO BeaZo

  • rijk aanbod aan activiteiten
  • flexibele opvang
  • spelend leren en ontwikkelen

De BSO is gevestigd in de Beatrixschool in Steenwijk, aan de Middenweg. De Beatrixschool is omringt door hekken, zodat de kinderen veilig kunnen spelen op de buitenplaats. Uiteraard onder het toeziend oog van pedagogisch medewerkers.

De groepen
BSO BeaZo heeft één groep voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. We werken met vier gediplomeerde pedagogisch medewerkers op de groep. We werken met vaste gezichten, wat een vertrouwd gevoel geeft voor zowel de kinderen als de ouders.

De groep is ingericht naar de wensen van de kinderen. Er is een leeshoek, een bouwhoek, een spelletjeshoek en een keuken/poppenhoek. Tevens is er plaats om te knutselen in de andere ruimte. Hier staan kasten waar de kinderen zelf de materialen uit mogen pakken.

We streven ernaar om elke dag naar buiten te gaan. Het kan voorkomen dat het weer zo slecht is dat dit het niet toelaat. Dan kunnen we gebruik maken van de gymzaal om hier leuke actieve spelletjes te doen.

Een dag op de BSO
We starten de BSO middag samen. Ieder kind wordt gegroet en gezien. We gaan met de kinderen aan tafel en iedereen kan zijn of haar verhaal kwijt. Er is aandacht en tijd voor elkaar, net als een luisterend oor. Ondertussen krijgen de kinderen een stuk fruit, drinken en een koekje.

Vervolgens wordt er een activiteit aangeboden. De kinderen mogen deelnemen aan de activiteit, maar dit hoeft niet perse. Ze mogen ook zelf lekker ontspannen en een keuze maken uit het ruime speelgoed aanbod.

Nadat er is opgeruimd, wordt er nog wat gegeten en gedronken en sluiten we gezamenlijk de dag af.

Tussendoor krijgen de oudere kinderen ook de gelegenheid om huiswerk te maken.

Thema's
We werken aan de hand van originele thema’s. Thema’s van de seizoenen ontbreken ook niet.

Voeding
De voeding die we aanbieden is gezond. Denk hierbij aan fruit, ontbijtkoek, cracker, rijstwafel, komkommer, paprika, etc.

Nauwe samenwerking
We werken samen met school, de peuteropvang en kinderdagverblijf Trix. Er zijn korte lijnen, wat weer vertrouwen geeft en helderheid.

Gespecialiseerd geschoold
De pedagogisch medewerkers zijn gespecialiseerd geschoold; gespecialiseerd pedagogisch medewerker en combinatiefunctionaris. Zij zouden ook voor een klas als onderwijsassistente kunnen worden ingezet. Dit vergroot de doorgaande lijn binnen peuterwerk, school en BSO.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Voorschoolse opvang

maandag t/m vrijdag:
07.30 - 08.30 uur


Buitenschoolse opvang

maandag t/m vrijdag:
na schooltijd - 18.00 uur


Vakantieopvang

maandag t/m vrijdag:
07.30 - 18.00 uur


Verlengde opvang

maandag t/m vrijdag 's ochtends :
07.00 - 07.30 uur

maandag t/m vrijdag 's middags:
18.00 - 18.30 uur