BSO De Kiepe

  • leuke activiteiten
  • huiselijke sfeer
  • ruime groepsruimte

BSO De Kiepe is gevestigd in het ontmoetingscentrum De Kiepe in Nieuwe Pekela. 

Voorschoolse en buitenschoolse opvang
Wij bieden zowel voorschoolse als buitenschoolse opvang en zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. In de schoolvakanties zijn wij de hele dag geopend van 7.00 tot 18.00 uur.

Scholen
Wij brengen en halen de kinderen lopend op van twee basisscholen in Nieuwe Pekela, namelijk CBS de Groen van Prinsterer en OBS de Linde.

De groep
In ontmoetingscentrum De Kiepe hebben we de beschikking over een ruime groepsruimte. De groepsruimte is gezellig ingericht en heeft een poppenhoek, een ruime bouwhoek en een rustige en knusse leeshoek. Verder is er een grote tafel waar we gezamenlijk eten en drinken, maar ook knutselactviteiten en spelletjes doen. De ruimte heeft ook een eigen keuken. Regelmatig bakken of koken we iets met de kinderen.  

Thema's
De thema's bepalen we aan de hand van de behoefte en interesses van de kinderen. Regelmatig overleggen we met de kinderen wat ze leukt lijkt om te doen. Zo streven we erna om de kinderen ook meer zeggenschap te geven. Daarnaast werken we met een aantal jaarlijks vastgestelde thema's. We besteden aandacht aan nationale feestdagen en jaargetijden en we organiseren activiteiten rondom Sint Maarten, moederdag, vaderdag, dierendag, kinderboekenweek, etc. 

Uitganspunten
Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren en het gevoel geven dat de kinderen zichzelf kunnen zijn. Wij stimuleren de kinderen zoveel mogelijk in hun zelfstandigheid. Ze smeren zelf hun brood tijdens de broodmaaltijd en ze mogen helpen met alle huishoudelijke taken. Wij vinden het ook belangrijk dat de jongere kinderen leren van de oudere kinderen. Zo kunnen ze elkaar helpen als iets niet lukt.   

Wij bieden een rustige en huiselijke sfeer waar kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.


Impressie van onze locatie:

Onze locatie


Meidoornlaan 88
9663 EG Nieuwe Pekela
06 - 158 747 56
e-mail
LRK: 113849515
GGD Inspectierapport
Inschrijven

Openingstijden

Voorschoolse opvang

maandag t/m vrijdag:
07.00 - 08.30 uur


Buitenschoolse opvang

maandag t/m vrijdag:
na schooltijd - 18.00 uur


Vakantieopvang

maandag t/m vrijdag:
07.00 - 18.00 uur


Verlengde opvang

maandag t/m vrijdag:
18.00 - 18.30 uur